zabumba muziek foto's agenda forro dansworkshop links contact

Miniká Demirdjian
minika demirdjian(leadzang) is geboren in São Paulo, Brazilië, heeft een Armeens/Palestijnse vader en Groningse moeder en is opgegroeid in Ooltgensplaat, Goeree-Overflakkee. Zij is eind 80er en 90er jarenvele malen naar het Noordoosten van Brazilië gereisd om de forrófeesten mee te vieren en forróconcerten (en platenzaken!) te bezoeken.
In Nederland heeft zij Fuzuê opgericht in de jaren 90 samen met percussionist João de Arruda en gitarist Nelson Latif Fakhouri.  Met deze band heeft zij op veel festivals en zalen gespeeld in Nederland, België en Duitsland, zoals bv. Sfinxfestival in België en het North-Sea jazzfestival. Van Fuzuê zijn uitgebracht op cd: Forró na Brasa op het label Lucho en Forrobodó op het label Absinthe. In 2005 heeft zij Zabumba opgericht.

Ivan Greg Pereira SantosIvan Greg Pereira Santos
(accordeon) is geboren in Petrolina, Pernambuco in (N.O.) Brazilië. Hij komt uit een muzikantenfamilie en is een forrozeiro (forrospeler “pur sang”). Begon toetsen te spelen toen hij 8 jaar oud was en toen hij 13 jaar was speelde hij al in diverse bars en clubs. Op 23 jarige leeftijd bespeelde hij voor het eerst de accordeon en werd toen verliefd op het instrument; hij is autodidact. Als toetsenist en accordeonist heeft hij deelgenomen aan diverse muziekgezelschappen  (Forró PegaLeve, MegaSamba) en evenementen, eerst in het noordoosten van Brazilië en later in Europa.  

Matthias Haffner
(percussie) woont sinds 1996 in Nederland, waar hij in 2002 met een Master degree afstudeerde aan het Conservatorium “Codarts” te Rotterdam in Latijns-Amerikaanse percussie. Sinds deze tijd is hij een veelgevraagd percussionist in wereldmuziek en jazz en speelt een belangrijke rol in de verspreiding en Matthias Haffnerontwikkeling van de Braziliaanse muziek in Nederland. Matthias speelde met talloze bands en projecten, o.a. met Zuco 103, Fernando Lameirinhas, Sensual, Lilian Vieira, Samba Soul, etc. Hij heeft lesgenomen en masterclasses gevolgd bij belangrijke percussie meesters, zoals: Marcos Suzano, Guello, Mestre Marçal, Robertinho Silva, Celsinho Silva, Kiko Freitas, Changuito, Orestes Vilato, Armando Peraza, Ralph Irizarry, Michael Spiro, John Santos, Dom Um Romao, Luis Conte. 
Zijn actuele projecten zijn:
Zabumba (Forró), Fulviadido (Brazilian-Italian Jazz), Cariopa (Samba de raiz), Manuel di Candinho (Music from Cape Verde/Jazz), Buka (Guinea Bissau), Brazilian Xpress (Brazilian Jazz), Aljuma (Brazilian/Argentinian) en Cariopa Choro (Choro music).
www.matthiashaffner.com

Marco Santos
Marcos Santos(percussie) is geboren in Pombal, Portugal.
Studeert muziek vanaf 9 jarige leeftijd. Marco heeft conservatorium gedaan in Lissabon en heeft later jazz drums en klassieke percussie gestudeerd. Hij won een beurs aan het conservatorium in Utrecht. Hij werkte tijdens vele workshops, seminars, festivals, plaatopnamen en in films samen met bekende muzikanten zoals Branford Marsalis en Steve Coleman, Rita Lobo en Israel Sandoval. Hij speelde in Portugal in een aantal bekende nationale orkesten (oa. Orquestra Gulbenkian). Heeft gedoceerd aan het conservatorium in Minde, Portugal. In 2003 begon hij de percussiegroep Pulsar waarin alleen kinderen deelnemen, waarmee hij in grote zalen speelde in Portugal. Marco studeert vanaf 2007 jazz drums aan het conservatorium in Den Haag en speelt in Zabumba sinds 2009. 

Tiê Pereira
(bas) Tiê Pereira is geboren in Santa Catarina / Brazilië. Hij begon met de elektrische bas, toen hij 20 jaar oud was. In Brazilië nam hij deel aan vele muziek projecten zoals: De Santa Catarina State Orchestra, Alle Jazzera Quartet, Andrew Scott Potter Trio, Gafieira Licht en Ilha Big Band. Hij nam ook deel als muziek coördinator van de Federale Universiteit Theater groep bij het componeren van de muziek. Met deze groep trad hij op in de Pollyscenes (Montpellier International Theater Festival voor jongeren). Tegenwoordig woont hij in Nederland waar hij werkt in een groot aantal projecten als elektrische-en contrabas-speler en deelt vaak het podium met verschillende bekende muzikanten in Nederland.


Tessa Cooke
Henk Janssen
(gitaar) begon op 8 jarige leeftijd met gitaarspelen. Hij studeerde lichte muziek aan het conservatorium van Hilversum. In 1980 maakte hij zijn eerste studiereis naar Brazilië en sindsdien heeft hij zich gespecialiseerd in Braziliaanse muziekstijlen. Vanaf 1988 geeft hij in verschillende settings percussieworkshops voor particulieren, onderwijsinstellingen en bedrijven. Hij gaf percussieworkshops in het Tropenmuseum in Amsterdam. Bij Crea (de culturele organisatie van de UVA) werkte hij enkele jaren als gastdocent aan de afdeling wereldmuziek van het Rotterdams conservatorium. Sinds 1996 geeft hij gitaarworkshops aan de Griffioen (culturele organisatie van de VU). Verder treedt hij solo op en in diverse jazz en Braziliaanse formaties.
http://www.xs4all.nl/~hjek/index.html
Henk Janssen